Middag
En smak av Gysinge
Husmanskost i modern tappning
Öppettider
Måndag – Torsdag 17.00 – 21.00
Fredag – Lördag 17.00 – 22.00
(köket stänger 21.00)
Söndag – Stängt
I Orangeriet serverar vi närproducerad mat med fokus på säsongs råvaror. Vår meny är klassisk men kreativ och uppdateras alltid efter rådande säsong. Här hittar du husmanskost i modern tappning – enkel och god mat med ingredienser från lokala producenter. I vår meny hittar du spår av Gysinge och den fantastiska natur som finns här.
À la carté
Förrätt
Burrata från Frägsta Mejeri
Grillat bröd, vitlöksrostade tomater, olivsmul & olivolja
155 KR
Skagen toast
Skagenröra med rödlök, pepparrot, dill och gräslök serveras med smörstekt toastbröd och svensk sjuryggsrom
165 KR
Bresaola från Torsåkers kött
Färskostcréme, marinerad melon, saltrostade pumpafrön, balsamico vinaigrette
175 KR
Varmrätt
Pepparlax från Bergmans fisk
Dillstuvad färskpotatis, picklat sommargrönt, skottsallad & friterad dill
275 KR
Gnocchi
Tryffelgrädde, kanderade valnötter, friterade kikärtor, parmesan och grönkål
235 KR
Steak Frites
Grillad biff med pommes frites. Serveras med portvinssky, café de pariscréme, sojastekta haricot verts, bakade tomater och parmesan
285 KR
Big Blank burgare
2 x 100g smashburgare med kryddost på briochebröd,
lök och tryffelmajo samt pommes frites.
229 KR
Dessert
CRÈME BRULÉE
Smaksatt med vanilj och miso
100 kr
RABARBER
Limemarinerade bär, kolakaka, vaniljmaränger och gräddglass
139 kr
TRYFFEL
Med smak av kaffe och Mackmyra whisky
49kr
Något gott att dricka till?
Njut av något svalkande i baren, ett glas vin eller en lokalbrygd öl från Gysinge Bryggeri. För den som vill ha något fruktigt och alkoholfritt har vi plockat äpplen från vår Herrgårdsträdgård och gjort must på. Mer närproducerat än så blir det inte!