Middag

En smak av Gysinge

Husmanskost i modern tappning

Öppettider

Måndag – Torsdag 17.00 – 21.00
Fredag – Lördag 17.00 – 22.00
(köket stänger 21.00)
Söndag – Stängt

I Orangeriet serverar vi närproducerad mat med fokus på säsongs råvaror. Vår meny är klassisk men kreativ och uppdateras alltid efter rådande säsong. Här hittar du husmanskost i modern tappning – enkel och god mat med ingredienser från lokala producenter. I vår meny hittar du spår av Gysinge och den fantastiska natur som finns här. Njut av en kantarelltoast, grillad spetskål, smörstekt röding eller vår hamburgare med kött från lokala slakteri.

Middag

Förrätt

PROSCUITTO DI PARMA 135 KR

med melon, balsamico, färskostkräm och pinjenötter.

VITLÖKSDOFTANDE SCAMPI 150 KR

med mangochili salsa, citronkräm och dillolja.

VIT SPARRIS 140 KR

serveras med len gräslökssås, lagrad parmesanost, rostade mandlar och tångcaviar.

Varmrätt

VANDRARTOAST 355 KR

Oxfilé på smörstekt grekiskt lantbröd med dijonnaise, cocktailtomater, tryffelmajo och pommes frites.

HALSTRAD GÖSFILÉ 335 KR

med beurre blanc, rökt palstenackspuré, lätt picklad morot och sotad lime.

GRILLSPETT 295 KR

Grillspett av fläskkarré på tunt bröd med smörstekta grönsaker, hemmagjord tzatziki och klyftpotatis.

ROSTAD BUTTERNUTPUMPA 235 KR

med beluga linser, hummus, picklad rödlök, citron- och kumminolja och kokosflakes.

Jula klassiker

BIG BLANK BURGARE 229 KR

av lokalt nötkött. Serveras på frasigt briochebröd tillsammans med karamelliserad lök och tryffelmajo. Till detta krispiga pommes frites.

(Veganskt och vegetariskt alternativ finns)

RÄKSMÖRGÅS 199 KR

med handskalade räkor på vårt egna filmjölksbröd. Serveras med ägg, tomater och majonnäs.

CEASARSALLAD 199 KR

med citron och timjanmarinerad kycklingfilè, serveras på romansallad slungad med vår egen ceasardressing. Toppad med krispiga krutonger.

(Vegetariskt alternativ finns)

KYCKLINGPASTA MED SOMMARSMAKER 199 KR

Somrig, fräsch pasta med pesto på svensk örtmarinerad kycklingfilé.

Dessert

GLASSFROSSA 135 KR

vaniljglass, chokladsås, kolasås, maränger och kaksmulor.

PASSION CHEESECAKE 145 KR

serveras med rostad choklad och färska bär.

CHOKLADMOUSSE 125 KR

serveras med färska bär.

KVÄLLENS SORBET 125 KR

serveras med färska bär.

Snacks & tillbehör

POMMES FRITES 45 KR

CHILI CHEESE TOPS 49 KR

Rotfruktschips 30 kr

Dippsåser 22 kr
Tryffelmayo
Aioli
Chilimayo

Något gott att dricka till?

Njut av något svalkande i baren, ett glas vin eller en lokalbrygd öl från Gysinge Bryggeri. För den som vill ha något fruktigt och alkoholfritt har vi plockat äpplen från vår Herrgårdsträdgård och gjort must på. Mer närproducerat än så blir det inte!