Middag

En smak av Gysinge

Husmanskost i modern tappning

Öppettider

Måndag – Torsdag 17.00 – 21.00
Fredag – Lördag 17.00 – 22.00
(köket stänger 21.00)
Söndag – Stängt

I Orangeriet serverar vi närproducerad mat med fokus på säsongs råvaror. Vår meny är klassisk men kreativ och uppdateras alltid efter rådande säsong. Här hittar du husmanskost i modern tappning – enkel och god mat med ingredienser från lokala producenter. I vår meny hittar du spår av Gysinge och den fantastiska natur som finns här.

À la carte

Förrätt

KLASSISK RÅBIFF

Svenskt innanlår, kapris, rostad lök, parmesan, picklade senapsfrön, äggula, jordärtskockschips samt tryffelmajonnäs.

145kr

TOAST SKAGEN

Handskalade räkor, pepparrot, syltad lök, laxrom samt färsk citron.

155kr

GRATINERAT VITLÖKSBRÖD

Serveras med mozzarella, aioli och parmesan.

135kr

Varmrätt

KRONHJORT

Serveras med potatisfondant, smörstekt brysselkål, rödvins pocherat päron samt enbärssås.

289kr

BIFF RYDBERG

Svensk oxfilé, tärnad potatis, ölkokt lök, pepparrot, senapskräm och äggula.

269kr

ARBORIO RISOTTO

Serveras med scampi, blåmusslor, bläckfiskbläck och parmesan.

175kr

SMÖRSTEKT GÖS

Serveras med blomkålspure, stekt sidfläsk, riven pepparrot, sotad citron samt brynt smör.

279kr

KLASSISK RÅBIFF

Svenskt innanlår, kapris, rostad lök, parmesan, picklade senapsfrön, äggula, jordärtskockschips samt tryffelmajonnäs. Serveras med pommes.

245kr

DUXELLES

Friterade duxelle serveras med rotselleri kräm, balsamico och sojamajo.

189kr

Jula klassiker

BIG BLANK BURGARE

av lokalt nötkött. Serveras på frasigt briochebröd tillsammans med karamelliserad lök och tryffelmajo. Till detta krispiga pommes frites.

(Veganskt och vegetariskt alternativ finns)

229kr

RÄKSMÖRGÅS

med handskalade räkor på vårt egna filmjölksbröd. Serveras med ägg, tomater och majonnäs.

199kr

CEASARSALLAD

med citron och timjanmarinerad kycklingfilè, serveras på romansallad slungad med vår egen ceasardressing. Toppad med krispiga krutonger.

(Vegetariskt alternativ finns)

199kr

PASTA PANCETTA

Svampsås, prosciutto, friterad kapris samt pecorino tryffel.

175kr

Dessert

CRÈME BRÛLÉE

Smaksatt med Galliano, serveras med frystorkade hallon.

95kr

CHOKLADFONDANT

Serveras med vaniljglass, hallonkräm och mangopuré.

125kr

TRYFFEL

Orangeriets egna.

45kr/st

 

TAKE AWAY MENY 115kr

BAKAD FLÄSKSIDA

serveras med surkål, jordärtskockspuré samt äppelskysås.

FISKGRYTA

med kokt potatis, räkor, limeaioli och citron.

PASTA

Klassisk bolognese.

TIMJANBAKAD PORTABELLO

serveras med spetskål och grönsaksbuljong samt tryffelmajo.

_

För beställning, ring: 0291- 73 46 12

MELLOLÖRDAG – TAKE AWAY PIZZA

Lördag 2 mars och Lördag 9 mars

17.00-21.00

BIDRAG NR.1

Chevrépizza med crèmefraiche, mozzarella, rostade betor & basilikahonung

159 kr

ANDRA CHANSEN

Piccantesalami med tomat, mozzarella, basilika, vår egen vitlök & chiliolja

159kr

FINALEN

Nötfärs med tomat, mozzarella, picklad rödlök, jalapeño & cremefraichesås

159kr

PANETOZ

Tomat och ost

89 kr

RING FÖR BESTÄLLNING:

0291- 73 46 12

PIZZAMENYN ÄR ENDAST FÖR TAKE AWAY

Något gott att dricka till?

Njut av något svalkande i baren, ett glas vin eller en lokalbrygd öl från Gysinge Bryggeri. För den som vill ha något fruktigt och alkoholfritt har vi plockat äpplen från vår Herrgårdsträdgård och gjort must på. Mer närproducerat än så blir det inte!