Middag
En smak av Gysinge
Husmanskost i modern tappning
Öppettider
Onsdag – Torsdag kl. 17.00 – 21.00
Fredag – Lördag kl. 17.00 – 22.00
(köket stänger kl. 21.00)
OBS! Dessa öppettider gäller under lågsäsong och uppdateras kontinuerligt.
I Orangeriet serverar vi närproducerad mat med fokus på säsongs råvaror. Vår meny är klassisk men kreativ och uppdateras alltid efter rådande säsong. Här hittar du husmanskost i modern tappning – enkel och god mat med ingredienser från lokala producenter. I vår meny hittar du spår av Gysinge och den fantastiska natur som finns här. Njut av en kantarelltoast, grillad spetskål, smörstekt röding eller vår hamburgare med kött från lokala slakteri.
Middag
Förrätt
Varmrätt
Tryffelpasta 220 kr
Krämig med oxfilé & parmesan. Toppas med rostade pinjenötter.
Grillad spetskål 220 kr
Marinerad med kryddor från Orangeriet. Stekta gulbetor, palsternackspuré och rostade pumpafrön.
Rödingfilé 325 kr
Serveras med svartkål, smörstekta betor & champagnesås.
Big Blank Burgare 235 kr
Frasigt brioche bröd, karamelliserad lök med hjortron, lokalt & ekologiskt nötkött från vinnersjö 80gx2, tryffelmayo, krispsallad, silverlök. Serveras med pommes.
Dessert
Orangeriets egna Apelsintryfflar 45 kr
Snacks & tillbehör
Sötpotatispommes 45 kr
Marinerade oliver, tryffelsalami & parmesan 69 kr
Vitlöksbröd 49 kr
Rotfruktschips 30 kr
Dippsåser 22 kr
Tryffelmayo
Aioli
Chilimayo
Något gott att dricka till?
Njut av något svalkande i baren, ett glas vin eller en lokalbrygd öl från Gysinge Bryggeri. För den som vill ha något fruktigt och alkoholfritt har vi plockat äpplen från vår Herrgårdsträdgård och gjort must på. Mer närproducerat än så blir det inte!