Middag

En smak av Gysinge

Husmanskost i modern tappning

Öppettider

Måndag – Torsdag 17.00 – 21.00
Fredag – Lördag 17.00 – 22.00
(köket stänger 21.00)
Söndag – Stängt

I Orangeriet serverar vi närproducerad mat med fokus på säsongs råvaror. Vår meny är klassisk men kreativ och uppdateras alltid efter rådande säsong. Här hittar du husmanskost i modern tappning – enkel och god mat med ingredienser från lokala producenter. I vår meny hittar du spår av Gysinge och den fantastiska natur som finns här.

À la carté

Förrätt

Burrata från Frägsta Mejeri

Grillat bröd, vitlöksrostade tomater, olivsmul & olivolja

155 KR

Skagen toast

Skagenröra med rödlök, pepparrot, dill och gräslök serveras med smörstekt toastbröd och svensk sjuryggsrom

165 KR

Bresaola från Torsåkers kött

Färskostcréme, marinerad melon, saltrostade pumpafrön, balsamico vinaigrette

175 KR

Varmrätt

Pepparlax från Bergmans fisk

Dillstuvad färskpotatis, picklat sommargrönt, skottsallad & friterad dill

275 KR

Gnocchi

Tryffelgrädde, kanderade valnötter, friterade kikärtor, parmesan och grönkål

235 KR

Steak Frites

Grillad biff med pommes frites. Serveras med portvinssky, café de pariscréme, sojastekta haricot verts, bakade tomater och parmesan

285 KR

Big Blank burgare

2 x 100g smashburgare med kryddost på briochebröd,

lök och tryffelmajo samt pommes frites.

229 KR

Dessert

CRÈME BRULÉE

Smaksatt med vanilj och miso

100 kr

RABARBER

Limemarinerade bär, kolakaka, vaniljmaränger och gräddglass

139 kr

TRYFFEL

Med smak av kaffe och Mackmyra whisky

49kr

Något gott att dricka till?

Njut av något svalkande i baren, ett glas vin eller en lokalbrygd öl från Gysinge Bryggeri. För den som vill ha något fruktigt och alkoholfritt har vi plockat äpplen från vår Herrgårdsträdgård och gjort must på. Mer närproducerat än så blir det inte!