Vår Restaurang

Vällagad mat inspirerad från Gysinge

Välkommen till bords!

Middag med familjen, mysig långfrukost eller vegetarisk lunch? Eller letar du efter catering? Hos oss hittar du vällagad och närproducerad mat för alla tillfällen. Vår meny är kreativ och uppdateras alltid efter rådande säsong, med några favoriter som alltid finns kvar. Välkommen till Gysinge Herrgård och njut av mat inspirerad från naturen runt omkring.

Frukost

Måndag – Fredag 7.00 – 9.00
Lördag – 8.00 – 10.00
Helgdagar 8.00 – 10.00

Brunch Söndagar 8.00 – 14.00 175 kr

Lunch

Måndag – Söndag 11.30 – 14.00

Middag

Tisdag – Torsdag kl. 17.00 – 21.00
Fredag – Lördag kl. 17.00 – 22.00
(köket stänger kl. 21.00)
OBS! Dessa öppettider gäller under lågsäsong och uppdateras kontinuerligt.

Café Udden

Öppet dagligen juni-augusti.
Även öppet vid speciella tillfällen övriga delen av året. Detta kommer då synas här!

Hotellfrukost

I vår frukostbuffé är majoriteten av våra råvaror lokalproducerade och ekologiska. Här kan du njuta av allt från bacon och äggröra till pannkakor och nybakat bröd.

Lunch

Hos oss finns det alltid flera lunchalternativ beroende på vad du är sugen på – fisk, kött, vegetariskt, pasta och ceasarsallad.

Middag

Njut av husmanskost i modern tappning med råvaror från lokala producenter i närområdet. Vi serverar allt från smårätter och mellanrätter till desserter.

Catering

Välkommen med din cateringbeställning till oss. Vi erbjuder läckra smörgåstårtor, frukttårtor, sallader, räkmackor och exotiska brickor, allt tillagat på plats av våra duktiga kockar och kallskänkor.

Kontakta restaurangen på restaurang.gysingeherrgard@julahotell.se eller 0291-73 46 12 för mer information.

Några ord om vår matfilosofi

Till Gysinge Herrgård är alla välkomna – affärsresenärer, tjejgänget, vandringsentusiasterna, bröllopsgäster, livsnjutare och alla andra. Här erbjuder vi enkel, originell och god mat med inspiration från Gysinge och naturen runt omkring. Vår vision är att skapa fräsch och vällagad mat utan krusiduller, med fokus på bra ingredienser från lokala producenter. På Gysinge Herrgård hittar du vårt fantastiska Orangeri och mysiga Café Udden alldeles intill Dalälven. Välkommen!

Café Udden

Besök vårt mysiga café med uteservering och fantastisk utsikt över Dalälven. Sommartid är Cafét öppet 7 dagar i veckan och serverar enklare mat och fika. Öppettid övriga året vid speciella tillfällen.

Evenemang och fest

Bröllop, konferens eller födelsedagsfest? Vi hjälper dig skapa den bästa möjliga upplevelsen.

På gång på Gysinge Herrgård

Påsk i Gysinge

6 april | 11:00 - 10 april | 16:00

PÅSK I GYSINGE!  Fira påsk med familjen i vackra Gysinge!   Gysinge var Gästriklands största järnbruk i slutet på 1800-talet, och än i dag kan man beskåda det välbevarade minnet av ortens vallonbruk vid Dalälvens strand.  Under påsken finns det mycket att se och göra här! 

BY POP på Café Udden

21 april | 18:00

BY POP med Ingemar Dunker SVENSKA SEXTIOTALS BAND   Det kommer att handla om: SHANES, TAGES, HEP STARS, OLA & THE JANGLERS och MASCOTS 

Valborgsweekend på Gysinge Herrgård

30 april | 17:00 - 1 maj | 17:00

Fira valborg i natursköna Gysinge med majkase och eldshow alldeles intill den sjungande Dalälven. På Restaurang Orangeriet serveras det en lyxig 3-rätters middag under kvällen, avsluta med musik och gott att dricka. Vakna upp till vår härliga uppdukade brunch, följ med vår guide Agnetha på en vandring runt Herrgården och ta sedan en promenad till Gysinge byggnadsvård och besök deras byggnadsvårdsmässa.