Hållbarhet

Vi arbetar ständigt med att minska vår miljöpåverkan

Vi bryr oss om miljön och din bekvämlighet!

Du har valt ett hotell som snart är miljömärkt med Green Key. På så vis bidrar du till att ta ansvar för miljön eftersom vi då följer Green Keys strikta miljökrav. Vi hjälper dig som gäst att ta hand om miljön utan att kompromissa med din upplevelse och bekvämlighet hos oss.

Nedan följer några exempel på våra miljöinsatser.

Vi använder miljömärkta hygien- och rengöringsprodukter som är skonsamma mot dig och miljön samt minimerar vattenförbrukningen genom snålspolande kranar och duschar. Vi köper också grön el från förnybara källor.

Vi har effektiva uppvärmnings- och ventilationssystem samt LED-lampor som bidrar till att minska energiförbrukningen. Vi jobbar aktivt med att minimera mängden avfall samtidigt som vi sorterar och återvinner i alla möjliga fraktioner.

För att minska matens miljöpåverkan erbjuder vi vegetariska alternativ och ökar andelen ekologiska, rättvisemärkta och/eller närproducerade livsmedel varje år. Vi jobbar med årliga miljömål för att uppnå förbättring av miljöarbetet.

Hjälp oss i vårt miljöarbete

Ge oss gärna tips och förslag på hur vi kan förbättra vårt miljöarbete. Din åsikt är viktig för oss. Receptionen hjälper dig gärna om du har frågor eller vill veta mer om hur du kan bidra.

Saker du kan göra för att bidra

Lämna plast-, glas- och pantförpackningar bredvid papperskorgen så sorterar och återvinner vi åt dig.

Använd gärna din handduk en extra dag. Häng upp den på kroken om du inte önskar att få handduken utbytt.

Hjälp oss att spara vatten och energi genom att ta kortare duschar, släcka lampor, stänga av elektronik och dra laddare ur eluttag.

Välj vegetariska och miljömärkta alternativ i vår restaurang. Res till och från vårt hotell tillsammans eller välj miljövänligare transportmedel som cykel eller till fots.

Hållbarhetsklivet

Vi är också med i projektet Hållbarhetsklivet, för en mer hållbar res- och besöksnäring.

Generation Waste

Vi är anslutna till Generation Waste vilket innebär att vi aktivt arbetar med att minska matsvinnet